sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Down In Memory Lane; Espanja Barcelona 2010

Ihana, ihana keväinen kaupunki maaliskuun alussa. Ensimmäinen päivä tosin meni hieman harakoille, kun kaupungissa oli pahin lumimyrsky vuosikymmeniin ja myrskyn takia oli jopa koulut suljettuina. Tuli vietettyä aikaa hyvin paljon hotellihuoneessa kaupunkiin saavuttaessa ja käytiin vain metsästämässä ruokapaikka sakean ja märän lumisateen keskellä. Onneksi seuraavana päivänä paistoi aurinko ja päästiin näkemään muutakin kuin hotellihuone.

Tältä näytti hotellihuoneen parveke tunnin lumisateen jäljiltä.
Tämän reissun hotellivalinta oli Wilson Boutique hotel Avenida Diagonalin varrella. Hyvällä paikalla kahden eri metropysäkin välillä ja kävelymatkan päässä Catalunyan aukiolta. Suosittelen hotellia kaikille, mutta neuvoisin menemään hyvinkin tutun ihmisen kanssa samaan huoneeseen, koska vessan ja muun huoneen erotti toisistaan vain lasinen liukuovi. Ja saatiin toivomamme huone omalla parvekkeella, mikä oli aika pop tupakoitsijan kannalta. Lisäksinämä parvekkeelliset huoneet olivat hotellin ylimmissä kerroksissa. Eikä ollut mikään hirmuisen hintainen hotelli. Muistaakseni neljä yötä maksoi 300 euroa.
Wilson Boutique hotel


 Heti ekana päivänä (tai no toisena oikeastaan) suunnattiin kiertoajelulla kiertelemään kaupunkia ja kiertoajelu oli kieltämättä paras tapa kartoittaa isoa kaupunkia ja hahmottaa paremmin missä on mitäkin. Käytiin heti tutustumassa ensimmäiseen Gaudin nähtävyyteen, Park Güelliin. Ihana puisto, jonka rakennuksista tuli heti mieleen Hannu ja Kerttu-satu piparkakkutaloineen.



Pari maisemakuvaa kiertoajelun varrelta.

Näkymä Montjuïcin huipulta

Pienen pienet aallot merellä
Kiertoajelun jälkeen käytiin katsastamassa lisää Gaudia, Casa Batlló sekä Casa Milà. Vain tuossa jälkimmäisessä käytiin sisälläkin ja muuten tyydyttiin ihastelemaan ulkopuolelta näitä huikeita rakennuksia.

Casa Batlló
Casa Milá

Casa Milá ja turisti :)
Tulevina päivinä käytiin myös tutustumassa Gaudin Sagrada Familiaan. Ulkopäin huikean hieno kirkko, mutta sisältä suuren suuri pettymys. Koko sisäpuoli oli pressujen peitossa eikä sisätiloista nähnyt mitään. Mutta hissimatkan päästä huipulta oli melkoisen hienot näkymät ja takaisin alas piti tulla portaita pitkin. Muistaakseni hissillä olisi päässyt myös alas lisämaksua vastaa. Käytiin Sagrada Familiassa heti aamusta ja jonoa ei juurikaan ollut ja saatiin pääsyliput samantien.




Näkemisen arvoinen paikka oli myös Parc de la Ciutadella, kaunis puisto sataman tuntumassa. Puistossa kasvoi paljon mandariinipuita ja keskellä puistoa ehkä hienoin suihkukaivo mitä olen ikinä nähnyt. Kannattaa käydä katsastamassa.



Viimeisenä reissupäivänä käytiin tutustumassa FC Barcelonan kotikenttään, Camp Nouhun. Vaikka ei kovin suuri jalkapallofani olekaan, olihan se aika vaikuttaa nähdä suuri jalkapallostadioni paikan päällä ja käydä tutustumassa joukkueen pukuhuoneeseen, lehdistötilaisuus huoneeseen sekä tutkia näyttelyssä joukkueen saamia palkintoja.

Camp Nou
 Kaiken kaikkiaan suosittelen Barcelonaa kaikille jotka vaan jaksaa kävellä. Vaikka metrolla pääsi helposti joka paikkaan ja säästi sillä miljoona askelta, vaihdot metropysäkkien välillä saattoivat olla todella pitkät. Metroja menee monessa eri tasossa ja saattoi kestää jopa 20 minuuttia vaihtaa toiseen metroon käytäviä pitkin.

Ja jos tykkää shoppailla, Barcelonasta löytyy muunmuassa Mangon outlet-myymälä sekä muutama vuosi sitten kaupunkiin avattiin Primark-myymälä.

2 kommenttia:

  1. Heij reissaaja! :)
    Miten sä aina löydät halvat lennot? Onks joku aika kuin aikaseen kantsii varaa, että saa parhaan hinnan? Millä hakukoneella sä ettiskelet niitä?
    Entä sitten hotellit? Miltä sivustolta? Millä perusteella sä valitset jonkun tietyn hotellin?
    Herra K haluaisi lähteä Barcelonaan ja mä nyt oon tehny tutkimuksia, mutta aattelin kysyä ammattilaiselta vinkkejä! :) Onks tonne Camp Nouhun jotain järjestettyjä kierroksia tms? Vai onks se auki yleisölle? Se ois se meijän reissun kohokohta, tietty myös sillai että niitä miekkosia juoksentelee tuolla vihreellä kentällä.. Tiedoista kiitollinen, Reetu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä tutkin vertaa.fi ja sieltä lentoliput. Se näyttää lähestulkoon kaikkien lentoyhtiöiden lennot.Toinen mistä kannattaa kattoa on momondo ja sit norwegianin omilta sivuilta. Siellä on välillä tarjouksessa 30 euroa suunta. Jostain luin et pari kuukautta ennen reissua olis halvimmat hinnat, mut en mä koskaan odottele niin pitkään. Ja vaihdolla olevat lennot on aina halvempia ja ei mua ainakaan haitannut parin tunnin stoppi Pariisissa.

      Hotellit mä katon bookingista tai hotels.comista ja yleensä valitsen sijainnin perusteella. ja jos hyvällä sijainnilla olevat on sikahintasia niin sit hinta ratkasee, kunhan siinä on metroasema vieressä.

      Camp nou on auki yleisölle. sitä en muista oliko järjestettyjä kierroksia, mut me kuljettiin siellä ainakin ihan omia teitä kattomaan ne paikat mitkä oli yleisölle auki. Meijän Teemu on ollu kattomassa pelejä siellä pari kertaa ja kannattaa liput ostaa niihin tosi ajoissa. Ja sinne pääsi metrolla kans keskustassa tosi helposti.

      Poista