tiistai 25. helmikuuta 2014

Down In Memory Lane; Skotlanti Edinburgh 2010

Meidän mittakaavassa äkkilähtö reissu. Ennen juhannusta varattiin lennot, kun olivat Ryanairilla vain 60 euroa edestakaisin yhdeltä. Viikko varaamisen jälkeen piti vielä lisätä pari paikkaa koneeseen, kun 80v. isoäitini halusi mukaan reissuun ja seuraksi saatiin myös serkkutyttöni.

Ja älkää välittäkö valokuvien vuosiluvusta. Jostain syystä mun kamera oli tämän reissun pari vuotta jäljessä :)





Tämän reissun hotelli oli Holyrood Aparthotel. Loistavallas sijainnilla aivan Royal Milen varrella sekä kävelymatkan päässä sekä Edinburghin linnasta että keskustan shoppailumahdollisuuksista. Ja melkein naapurista löytyy kuningattaren Skotlannin asunto. Meillehän oli jo hotelli varattuna ennen kuin tuli nämä lisämatkustajat, joten piti huonevalinnat laittaa uusiksi vielä ennen reissua.Pääsyttiin sitten huoneistohotelliin, jotta päästiin kaikki olemaan samassa huoneistossa ja viettää illat yhdessä ja syömään aamiainen yhdessä. Loistohotelli omasta mielestä, suosittelen. Rauhallinen sijainti, lähellä kaikkea ja mukava henkilökunta.




Kolme päivää oltiin reissussa ja päästiin nauttimaan kesäisestä auringonpaisteesta, toki myös muutamasta sadekuurosta. Kauheasti ei ehtinyt näkemään nähtävyyksiä, kun piti olla hiljaisempi tahti mamman takia, mutta linnaan käytiin tutustumassa ja kiivettiin Scott momumentin huipulle Annan ja Tuomaksen kanssa. Mamma odotteli tällä aikaa hotellilla ja monumentin vieressä sijaitsevassa puistossa. Meille paras tapa kiertää kaupunkia yhden päivän ajan olikin ajella kiertoajelubussilla. Ei tarvinnut mamman kävellä ja yksi pysäkeistä oli aivan hotellin vieressä. Päästiin käymään saman päivän aikana myös kunnolla ruokakauppaan, kun ei tarvinnut kannella kasseja kävellen hotellille vaan päästiin vielä bussilla.






Kaiken kaikkiaan tykkäsin Edinburghista paljon, hieno ensimmäinen reissu Skotlantiin. Varoituksena, jos vanhempia ihmisiä lähtee reissuun, niin kaupunki on todella mäkinen. Mamma jaksoi yllättävän hyvin, mutta taukoja piti pitää hyvin paljon kesken kävelyn, kun hotellimme sattui sijaitsemaan mäen päällä ja sinne takaisin kävely otti voimille.



Shoppailumahdollisuuksiakin pienessä kaupungissa oli paljon. Royal Milen varrelta löytyi monen monta pientä putiikkia ja alhaalta keskustasta Princess Streetin varrelta paljon vaatekauppoja ja lisäksi pari ostoskeskusta. Valitettavasti vielä meidän reissun aikana kaupungista ei löytynyt Primarkisa, mutta sekin tilanne korjattiin pari vuotta sitten.

Turistit :)


Rakastuin tähän pukuun niin, että sitä melkein lähdettiin viime keväänä hakemaan Skotlannista hääpuvuksi. Varsinkin kun se Glasgow'n reissulla vielä oli samaisen liikkeen ikkunassa :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti