keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Down In Memory Lane; Ranska, Nizza 2012

Pyöreitä tuli täyteen pari vuotta sitten ja sen kunniaksi lähdettiin 10 hengen porukalla Ranskan Rivieralle. Nizzan lisäksi käytiin parissa muussakin kaupungissa, niistä sitten omat postauksensa ettei tule liikaa yhteen.

Koska porukka oli noin suuri katsottiin helpoimmaksi vaihtoehdoksi vuokrata yksityisen vuokraisännän kautta asunto viikoksi ja mieleinen löytyikin aivan loistavalta sijainnilta. Ja halvalla. Viikko maksoi muistaakseni 1200 euroa, joten siitä ei per henkilö juurikaan hintaa tullut. Ja mikä parasta; asunnon alakerrassa oli leipomo josta haettiin joka aamu tuoreita croisantteja aamupalaksi :)






Nizzan juna-asema

Nizza sopi vallan hyvin kaikille, porukkamme ikähaitari kun alkoi 4 kuukaudesta ja päättyi sinne 82 ikävuoteen. Hyvin pääsi rattaiden kanssa liikkumaan ja matkustamaan bussilla ja junalla. Ja koska Nizza oli tasainen kaupunki, myös tuo seniori jaksoi hyvin kävellä useita tunteja päivän aikana :)

Ja shoppailumahdollisuuksia kaupungissa oli reilusti. Tukikohtamme lähellä oli heti noin 200 metrin päässä kävelykatu, jonka varret olivat täynnä erilaisia liikkeitä sekä hieman kauempana oli vielä iso ostoskeskus ja sen lähettyvilläkin paljon erilaisia putiikkeja. Myös kukkatorilla tuli käytyä pariin eri otteeseen ostamassa kotiin tuomisiksi mausteita, laventelipusseja ja saippuaa.

Ihanaa kummipoikaa vastassa lentokentällä <3
Itse tykästyin Nizzaan ja koko Ranskan Rivieraan todella paljon. Nizza oli pieni ja rento kaupunki ja jos vaan osaisin ranskaa, melkein voisin muuttaa kaupunkiin. Jos jotain huonoa pitää keksiä, en saanut siideriä mistään. En ennen kuin törmäsin ihanaan irkkupubiin ja listalta löytyi siideri. Mutta ennen sen paikan löytymistä tilasin baarista mitä tahansa, sain aina lähestulkoon pelkkää tequilaa vaikka drinkit muuten olivat ihan tuttuja. Eivät vaan osanneet tehdä niitä siellä :) 

Ja Ma Nolansista sai myös tosi ruokaa!

My heaven


Bongasin myös ihania koiranpentuja kämppämme lähellä siajitsevan eläinliikkeen ikkunasta ja niitä ihanuuksia piti käydä vähintään pari kertaa päivässä ihastelemassa :)



Käytiin myös miehen kanssa viimeisenä reissupäivänä kävellen parilla hautausmaalla ja ei voinut kuin ihastella niitä kaikkia upeita hautakiviä. Suomessa en juurikaan hautausmailla vieraille, mutta ulkomailla niitä paikkoja on vaan pakko käydä ihailemassa.









Lopuksi vielä mallia siitä kuinka upeita oli vessat Nizzan rantabaareissa. Meillekin tälläiset baareihin kiitos ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti