6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300g voita
4 kpl munia
Voikreemi;
150g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
Suklaakuorrutus;
100g Fazerin sinistä
100g tummaa suklaata
Koristeraidat;
vaaleaa suklaata
1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
2. Lisää kiehuva vesi ja voisula.
3. Lisää kananmunat.
4. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
5. Anna piirakan jäähtyä kunnolla.
6. Voikreemin tekeminen: Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita
tomusokeri voin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Jos kreemi
tuntuu liian paksulta ja levittäminen kakun pinnalle on hankalaa, voit
notkistaa kreemin lämmittämällä sitä varovaisesti mikrossa miedolla
lämmöllä. Lisää voikreemi kakun päälle ja levitä tasaisesti. Laita piirakka jääkaappiin hetkeksi, kunnes voikreemi on kovettunut.
7. Kuorrutuksen tekeminen: Sulata suklaat ja anna kuorrutteen hetken jäähtyä ennen kuin lisäät sen voikreemin päälle. Laita piirakka jääkaappiin jotta kuorrute kovettuu.
8. Koristele vielä piirakka sulatetulla valkosuklaalla, tee esimerkiksi raitoja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti