keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Recipe Corner; Kinderpiirakka


6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300g voita
4 kpl munia

Voikreemi;
150g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria

Suklaakuorrutus;
100g Fazerin sinistä
100g tummaa suklaata

Koristeraidat;
vaaleaa suklaata
 
 


1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
2. Lisää kiehuva vesi ja voisula.
3. Lisää kananmunat.
4. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
5. Anna piirakan jäähtyä kunnolla.
6. Voikreemin tekeminen: Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin samalla vatkaten.  Jos kreemi tuntuu liian paksulta ja levittäminen kakun pinnalle on hankalaa, voit notkistaa kreemin lämmittämällä sitä varovaisesti mikrossa miedolla lämmöllä. Lisää voikreemi kakun päälle ja levitä tasaisesti. Laita piirakka jääkaappiin hetkeksi, kunnes voikreemi on kovettunut.
7. Kuorrutuksen tekeminen: Sulata suklaat ja anna kuorrutteen hetken jäähtyä ennen kuin lisäät sen voikreemin päälle. Laita piirakka jääkaappiin jotta kuorrute kovettuu.
8. Koristele vielä piirakka sulatetulla valkosuklaalla, tee esimerkiksi raitoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti