perjantai 24. lokakuuta 2014

Recipe Corner; Key Lime Pie

 Pohja

200 g Digestive-keksejä
75 g voita sulatettuna

Täyte

4 keltuaista
1 prk (397 g) kondensoitua, makeutettua maitoa (Törsleffs)
1 1/4 dl limenmehua (3 limeä)
2 tl limen raastettua kuorta

Koristeeksi

1-2 dl kuohu- tai vispikermaa
limen raastettua kuorta, limenviipaleita tai
kiiviä viipaloituna 
 
 
  • 1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää voisula. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Paista pohjaa 175 asteessa noin 8 minuuttia. 
  •  
  • 2. Vatkaa sähkövatkaimella keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Kaada kulhoon kondensoitu maito ja limenmehu. Lisää limenkuori. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte pohjan päälle. 
  •  
  • 3. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 10-15 minuuttia. Ota piirakka uunista. Piirakan keskusta heiluu hieman vielä tässä vaiheessa. Anna piirakan jäähtyä ja siirrä piirakka jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli. Piirakka sopii erinomaisesti myös pakastettavaksi. Anna pakastetun piirakan sulaa noin 20 minuuttia ennen tarjoamista. 
  •  
  • 4. Vaahdota kerma. Koristele piirakka kermavaahtopursotuksilla ja limenkuorella, limenviipaleilla tai kiiveillä. Piirakka on parhaimmillaan kylmänä.

2 kommenttia:

  1. Vesi herahtaa kielelle vieläkin pelkästä ajatuksesta :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo melkein tartteis uudelleen tehdä. Oli sen verran helppo, et tällänen uunokin onnistu siinä hyvin :)

      Poista