Recipe Corner; Key Lime Pie
Pohja
-
200 g Digestive-keksejä
-
75 g voita sulatettuna
Täyte
-
4 keltuaista
-
1 prk (397 g) kondensoitua, makeutettua maitoa (Törsleffs)
-
1 1/4 dl limenmehua (3 limeä)
-
2 tl limen raastettua kuorta
Koristeeksi
-
1-2 dl kuohu- tai vispikermaa
-
limen raastettua kuorta, limenviipaleita tai
-
kiiviä viipaloituna
-
-
-
1.
Kiinnitä leivinpaperi
irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Hienonna keksit
monitoimikoneessa. Lisää voisula. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos
vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Paista pohjaa 175 asteessa noin
8 minuuttia.
-
-
2.
Vatkaa sähkövatkaimella
keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Kaada kulhoon kondensoitu maito ja
limenmehu. Lisää limenkuori. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte
pohjan päälle.
-
-
3.
Paista 175 asteessa uunin
alatasolla 10-15 minuuttia. Ota piirakka uunista. Piirakan keskusta
heiluu hieman vielä tässä vaiheessa. Anna piirakan jäähtyä ja siirrä
piirakka jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli. Piirakka
sopii erinomaisesti myös pakastettavaksi. Anna pakastetun piirakan sulaa
noin 20 minuuttia ennen tarjoamista.
-
-
4.
Vaahdota kerma. Koristele
piirakka kermavaahtopursotuksilla ja limenkuorella, limenviipaleilla tai
kiiveillä. Piirakka on parhaimmillaan kylmänä.
-
-
Vesi herahtaa kielelle vieläkin pelkästä ajatuksesta :P
VastaaPoistaJoo melkein tartteis uudelleen tehdä. Oli sen verran helppo, et tällänen uunokin onnistu siinä hyvin :)
Poista