maanantai 30. syyskuuta 2013

Rental cars - Check!

Äärimmäisen tehokkaana taas eilen ennen töihin menoa, ja kun kerrankin oltiin Tuomaksen kanssa samaan aikaan kotona, varailin kaikki reissun aikana tarvittavat vuokra-autot. Koska jos valinta olisi jäänyt omille harteilleni, ne olisi valittu sillä perusteella mikä näyttää nätiltä :) Vuokra-autotkin menee yllättävän nopeasti Jenkeissä, esimerkiksi osassa kaupungissa sijaitsevissa liikkeissä ei ollut enää autoja jäljellä ollenkaan vaan pitää mennä hakemaan auto lentokentältä. Käytettiin vuokraukseen Alamoa, halvat hinnat ja suomenkieliset sivut helpottivat asiointia. Mutta tässä näitä autoja, joilla Tuomas (ja minä hätätilanteesssa) pääsee ajelemaan.

San Franciscosta Los Angelesiin ja San Diegosta Las Vegasiin otettiin saman luokan auto, Fullsize Dodge Charger tai vastaava. Tämä oli valintana siksi, että kyytiin mahtuu 5 matkalaukkua eikä halua noita pisimpiä matkoja ajella millään ihan pienimmällä ajoneuvolla. Hintaa ensimmäiselle matkalle tuli 68 euroa, mikä sisältää vakuutukset, rajoittamattomat kilometrit, verot, lisäkuskin sekä navigaattorin. Toiselle matkalle hintaa tuli melkein 200 euroa drop-off chargen takia. Pitää siis maksaa ekstraa siitä, että auto jätetään toiseen osavaltioon kuin mistä otetaan. Bussi olisi ollut siis hyvin paljon halvempi, mutta onhan se ehkä kivempi mennä omalla autolla omaan tahtiin ja pitää taukoja silloin kun tykkää.


Los Angelesista San Diegoon valittiin alle se avo-auto minkä halusin. Hintaa tuli 65 euroa (avo-auto parikymppiä kalliimpi kuin tavalliset autot) ja elämme jännityksessä mahtuuko kaikki matkatavarat auton kyytiin, mutta onhan siinä onneksi takapenkki :) Tälle matkalle emme maksaneet hätävarakuskista, koska matkan kesto oli vain kolme tuntia. Samaisen autoluokan auto valittiin myös Miamissa yhden päivän ajelulle ympäri Floridaa ja hinta oli saman verran. Melkein näen jo itseni istumassa avo-auton kyydissä tukka hulmuten kohti Florida Keysiä alla olevaa siltaa pitkin :)


Mutta tässä se auto... Nätti ;)


Las Vegasissa tehdään päiväreissu Grand Canyonille ja sinne kelpasi pienenpikin auto, kun ei tarvitse tavaraa roudata mukana järkkäriä lukuunottamatta :) Siihen valittiin Economic Chevrolet Sparks luokan auto. Mielestäni ei ollut ihan noin pikkunen mitä kuvassa, mutta samapa tuo millä sinne ajelee.

Vielä pitää ennen reissua laittaa kansainvälinen ajokortti hakuun ja pitänee käydä koeajamassa äipän automaattivaihteista autoa, että uskaltaa ajella noillakin autoilla. Joista jokainen on siis automaattivaihteinen ja ilmastoinnilla varustettu. Nevadassa tosin on osassa kohtaa ilmastoinnin käyttö kiellettyä autoissa kuumuuden takia, koska se voi kuumentaa autoa liikaa.

Mutta nähtäväksi jää millaset autot loppujen lopuksi saadaan pyllyn alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti