keskiviikko 15. tammikuuta 2014

My Perfect Suitcase(s)

Sain vihdoin ja viimein mun matkalaukkukokoelman täyteen, kun viimeinkin löysin täydellisen käsimatkalaukun lentokoneeseen. Aivan kuten kenkiä ja vaatteita, matkalaukkuja ei voi olla liikaa. Pitää löytyä se täydellinen laukku jokaiseen tarpeeseen :)

Tässä mun aarteet rivissä, tosin se suurin on varastossa jemmassa. Eli jättikokoinen, neljäpyöräinen matkalaukku, jota ei tarvitse edes vetää perässä. Riittää kun kun työntää :) Loistolaukku pidemmille reissuille tai vähän vähemmän pitkille reissuille, joissa tarkoituksena shoppailla kunnes tipahtaa.


Tuo pinkki laukku on palvellut loistavasti jo useamman vuoden ajan ja toimii hyvin esimerkiksi laivareissuilla ja muutaman päivän reissuilla kotimaassa. Laivalla ollessa mahtuu mukaan hyvin kaksi meikkipussia, muutamat vaihtoehdot vaatteille, parit kengät ja vetää myös sisäänsä vaivoitta laatikollisen verran irtotölkkeinä siideriä :) Tämä testattiin viime maaliskuussa tyttöjen pienen budjetin reissulla ja ainuttakaan tölkkiä ei tarvinnut roudata takaisin kotiin.

Tuon beigen laukun ostin pari vuotta sitten ennen Saksan matkaa, kun piti saada hiukan pinkkiä laukkua suurempi, mutta jättilaukkua pienempi matkalaukku. Toimi loistavasti pitkän viikonlopun shoppailureissulle ja varmasti riittäisi myös Tuomaksen kanssa tehtävään pitkään viikonloppuun ainoana laukkuna. 

Mutta sitten se uusin tulokas eli jäljelle jäänyt sininen laukku. Iskin siihen silmäni Sittarissa jo jokin aika sitten ja joka kerta siellä käydessä laukkua piti käydä katsomassa. Vihdoin pari viikkoa sitten ostin sen itselleni, kun sain kotoa luvan maksaa sen reissurahoista. Täydellistäkin, täydellisempi lentolaukku. Mittojen mukaan mahtuu jopa Ryanairin matkustamoon mukaan ja siellä jos missä on tarkat mitat laukuille.


Parhain puoli laukussa ovat nuo sivussa olevat lokerot lehdelle/kirjalle ja juomapullolle. Melko ärsyttävää alkaa pienessä tilassa kaivamaan laukusta limupulloa ja nyt se on aina helposti saatavilla.


Amerikan reissulle tuo kirjalokero tosin on auttamattomasti liian pieni, kun mukaan pitää ottaa vaatimattomat 7 kappaletta opaskirjoja ja järjetön määrä paperia.

Voisin muutenkin tässä avata teille vähän enemmän kuinka paljon matkatavaraa Atlantin yli lentäessä saa olla. Meillä saa molemmilla olla meno-ja paluumatkoilla kaksi 23 kiloa painavaa laukkua ruumaan laitettavaksi, käsimatkalaukku matkustamoon mukaan otettavaksi sekä vielä lisäksi matkustamoon esimerkiksi läppärilaukku, käsilaukku tai pieni reppu.

Ongelmia tuottaa noi Jenkkien sisäiset lennot, joissa ainoastaan tuo edellä mainittu matkustamoon otettava laukkujen määrä on sama ja ilmainen ja kaikista ruumaan laitettavista laukuista joutuu maksamaan. Ensimmäisen ruumaan laitettava laukku maksaa 25 dollaria ja toinen laukku 35 dollaria. Meillä olisi tarkoituksena koittaa pärjätä reissu kahdella isolla matkalaukulla sekä tuolla aiemmin mainitulla beigellä laukulla ja maksaa niistä yhteensä se 85 dollaria. Hätätapauksessa voi Miamista ostaa vielä itselleen laukun, jonka voi kotimatkalla laittaa ilmaiseksi ruumaan.

Ja ongelmista puheen ollen voi olla myös melkoinen näky, kun raahaudumme metroon kolmen matkalaukun, kahden käsimatkatavaralaukun, repun ja käsilaukun kera. Ai miten niin kassialma :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti