torstai 2. tammikuuta 2014

Down In Memory Lane; Italia Rooma 2008

Tämän vuoden ensimmäinen postaus, jee.

Käytiin loppukesästä 2008 viettämässä vähän äiti-tytär-laatuaikaa eli äipän kanssa kahdestaan reissussa muutaman päivän ajan. Lennettiin Finnairilla suoraan Roomaan ja koska lentokenttä oli hyvin kaukana kaupungin keskustasta, meille oli varattuna kuljetus hotellille. Muutaman eri pisteen kautta päästiin lentokentältä oikean auton kyytiin ja päästiin kätevästi hotellin oven eteen. Hotellissa oli tapahtunut pieni ylibuukkaus ja vietimme ensimmäisen yön kolmen hengen huoneessa ja seuraavana päivänä nähtävyyksillä ollessamme oli hotellin henkilökunta siirtänyt laukkumme oikeaan, varaamaamme huoneeseen.

Hotellimme oli nimeltään Hotel Sonya, aivan ihana pieni hotelli Rooman rautatieaseman läheisyydessä. Voin suositella tätä hotellia lämmöllä kaikille. Ihana henkilökunta ja loisto aamupala aamuisin.


Myös Colosseum oli kävelymatkan päässä hotellilta. Itse nähtävyyteen olin todella pettynyt. Tunnin verran jonotettiin sisään ja sisällä taidettiin olla vartin verran. Colosseum oli ulkoapäin vaikuttavampi mitä sisältä. 

Turisti :)
Konstantinuksen kaari
Piazza Berberini
 Kaupunki itsessään oli mielestäni hyvin pieni. Joka paikkaan jaksoi kävellä hotellilta, mutta kiersimme kuitenkin vuorokauden ajan hop on-hop off kiertoajelulla, jolla pääsi kätevästi kaikille isoimmille nähtävyyksille. Myös metrolla olisi päässyt hyvin joka paikkaan, mutta koska läheinen metroasema oli melkoisen hämyinen paikka, ei uskallettu mennä sen pidemmällä kuin kurkata sisään. Onneksi ollaan molemmat reippaita kävelijöitä :)

Pietarin aukio ja kirkko
Espanjalaiset portaat

Santa Maria Maggiore
Oltiin reissussa heinä-elokuun vaihteessa eli pahimpaan helleaikaan. En suosittele tuota ajankohtaa kenellekään, ellei oikeesti pidä hiostavasta helteestä. Tuo helle oli tiedossa jo matkaa varatessa, mutta oli ainut ajankohta kun sopi molemmille joten reissuun vaan. Rooma kun sattuu sijaitsemaan pienessä laaksossa ei koko reissun aikana tuntunut pienen pientä tuulenvirettä. Yhtenä iltana satoi vettä ja ukkosti, mutta ilma pysyi yhtä nihkeänä. Tästä syystä en ymmärrä miten Rooma voi olla yksi maailman romanttisimmista kaupungeista.. Romantiikka oli hyvin kaukana, kun kävelet helteessä ja takapuoli on hiestä märkänä parin korttelin jälkeen. :) Myös asfaltti oli paikka paikoin hyvin pehmeää auringonpaisteesta ja sandaalit tarttuivat siihen kiinni.

Mutta jotain hyvääkin tuossa helteessä. Roomalaisten lomakausi meneillään ja paikalliset lähtevät hellettä pakoon kaupungista, joten mitään ihmispaljoutta ei kaupungissa ollut.


Piazza Navona
Hirmuinen helle vaikutti myös yllättäen ruokahaluun. Voisi kuvitella, että kun Italiaan pääsee keskittyisi vain kaikkien ihanien ruokien maisteluun, mutta toisin kävi. Helteen takia ei ruokahalua juurikaan ollut joten tyydyttiin syömään hampurilaisateriat muutamana päivänä ja vain yhtenä hieman viileämpänä iltana käytiin läheisessä ravintolassa syömässä. Ja oli muuten paras pasta bolognese annos ikinä. Käytiin myös paljon kaupoista ostamassa välipalaa hotellille ja istuttiin pahimpaan helleaikaan tauolla ilmastoidussa hotellihuoneessa syömässä, pelaamassa korttia ja juomassa breezereitä.

Saatiin myös reissun naurut, kun käytiin yhtenä päivän ostamassa automaatista välipalaa. Automaatin kyljessä oli kuva salamivoileivästä ja äiti halusi sen. Arvatkaa vain kuinka paljon naurettiin, kun automaatti sylkäisi ulos pelkän salami paketin. Halvat huvit :)

Pantheon

Castel Sain't Angelo
 Tämä reissu oli myös ensimmäinen reissu kun onnistuin polttamaan päänahkani, kiitos kaiken kiertoajelun. Suosittelen siis kaikille huivia tai hattua päähän kiertoajelulle. Ikinä ei ole päänahka ollut niin kipeänä, ei edes hiuksia pystynyt harjaamaan kun sattui niin paljon. Mutta tästä viisastuneena nykyään muistan aina rasvata myös jakauksen kohdan reissussa :)

Trevin suihkukaivo


Mutta suosittelen Roomaa kaikille. Ihania vanhoja rakennuksia ja raunoita sekä paljon kulttuuria. Aion itsekin vielä mennä uudelleen kaupunkiin, suunnitteilla on tulevaisuuteen Italian kiertoreissu itse ajellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti