maanantai 30. joulukuuta 2013

Powerscourt Gardens

Nyt sitten siihen itse puistoon..

Powerscourt Gardens sijaitsee Irlannissa Enniskerryssä, reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Dublinin keskustasta. Tällä hetkellä puutarhoihin on sisäänpääsymaksu 6,50 euroa sekä vielä  erillinen 5,50 euroa jos haluaa päästä näkemän Irlannin korkeimman vesiputouksen. Emme itse käyneet sitä silloin katsomassa, koska olimme liikenteessä maksetulla kiertoajelulla ja aika puistossa oli rajoitettu ja vesiputous olisi ollut muutaman kilometrin päässä itse puistosta.

Itse puisto on jaettu moneen erilaiseen pieneen puistoon muunmuassa italian garden, japanese garden, tower valley, dolphin pond, pet's cemetery.


Italian Garden
Tämä puutarha oli heti ensimmäisenä vuorossa, kun astelimme sisään puutarhaan.






Tää oli meijän mielestä niin hieno puu

 Dolphin Pond




Japanese Garden 
Ehdottomasti oma suosikkini kaikista puutarhoista. 









Powerscourt housen pihalta 
 




Tätä rakennustahan vuokrataan esimerkiksi häihin ja jos olisin saanut mahdollisuuden mennä Irlannissa naimisiin, tämä olisi ollut se paikka. Vihkiminen olisi tapahtunut noiden portaiden alapäässä Dolphin Pondin rannalla. Se paikka vei aivan täysin sydämeni monta vuotta sitten. 

Valitettavasti kuvat eivät kerro ihan sitä samaa mitä pääsimme näkemään, mutta suosittelen paikkaa ehdottomasti kaikille. Helpoiten pääsee Dublinin keskustasta Dublin Bus South Coast Tourilla. Hintaa tosin oli vähän reilummin 24 euroa, mutta pääsee suoraan keskustasta O'Connell streetiltä puistoon ja takaisin. Ja tuo hinta sisältää siis myös puiston pääsymaksun.

Ja ehdottomasti kannattaa mennä kesäaikaan käymään niin kukatkin kukkivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti