maanantai 17. maaliskuuta 2014

Down In Memory Lane; Saksa Frankfurt 2011

Vielä loppu vuodesta lähdettiin käväsemään Saksassa vaikka muutama reissu olikin jo takana. Tarkoituksena oli treffata saksalainen tuttavani Thomas, mutta tapaaminen ei onnistunut joten päädyttiin viettämään loistavaa pitkää viikonloppua tyttöjen kesken parin vanhan työkaverini kanssa.
Ensikosketus kaupunkiin. Näkymä hotellihuoneen ikkunasta.


Hotellina kolmen vuorokauden reissun aikana hotellina toimi moitteettomasti Meininger Hotel Frankfurt/Main messe. Hotelli sijaitsi kauempana kaupungin keskustasta, mutta muutaman sadan metrin päästä pääsi helposti junalla suoraan keskustaan ja myös toiseen suuntaan isolle ostarille, josta löytyi mm. Primark. Junalla matkustaminen oli hyvin edullista kaupungissa. Ryhmälippu maksoi muistaakseni 6 euroa per päivä ja sillä sai matkustella enimmillään viisi henkilöä koko päivän ajan rajattomasti.

Olimme varanneet kolmen hengen huoneen, mutta hotellin ylibuukkauksen takia saimme kaksi erillistä huonetta samaan hintaan. Kolmen vuorokauden yöpyminen kolmelta maksoi 210 euroa.

Aamupalaa ei hintaan kuulunut, mutta käytiin kahtena ensimmäisenä aamuna hotellilla syömässä se alle kympin hintaan ja oli oikein maittava aamiainen. Voi siin taas suuresti suositella tätäkin hotellia kaupunkiin matkaajille.

Lentokentältä pääsi helposti taksilla hotellille ja kolmeen pekkaan hintakaan ei ollut kovin paha. Mutta varoituksena, jos joku Saksaan matkustaa. Ensimmäinen kerta kun tosissani pelkäsin taksin kyydissä. Kuski taisi parhaimmillaan ajaa melkein 180km/tunnissa ja oltiin takapenkillä molemmat hieman kauhuissamme, kun toinen työkaveri huuteli etupenkiltä nopeuksia meille.

 Junallakin olisi lentokentältä päässyt, mutta lentomme oli niin myöhään perillä kaupungissa, että taksi oli meille se paras vaihtoehto.

Joulukoristeita NordWestZentrumin ostoskeskuksessa





Yksi hyvä syy matkustaa joulukuussa Frankfurtiin tai Saksaan ylipäätään, on suuren suuret joulumarkkinat. Itse en juurikaan ole jouluihminen, mutta nämä markkinat saivat minutkin innostumaan. Myynnissä kaikkea mahdollista kuumasta juomasta syötäviin sekä joulukoristeisiin. Kuumaa kaakaota tuli maistettua sekä valkosuklaalla kuorrutettuja hedelmiä, nam. Tuliaisiksi kotiin tuli ostettua itselle ja äidille lasinen joulupallo.




Itselle yksi reissun kohokohdista oli hissimatka Main Towerin katolle ja ne kaikki upeat maisemat sieltä koko kaupungin ylle. Pääsi kunnolla testaamaan ensimmäistä kertaa reissussa mukana ollut Nikonin järkkärikameraa, joka ostettiin pian Kroatian reissun jälkeen. Tätä paikkaa tosin ei voi todellakaan suositella kenellekään korkeanpaikankammoiselle.







Lennettiin Saksasta kotiin Oslon kautta. Oli harmi jättää nämä ihanan aurinkoiset ja kuivat talvikelit, sillä Oslossa oli niin kamala lumimyrsky, että lentomme myöhästyi tunnilla.

Oslon lentokenttä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti